Most már biztos: idén elmarad a mezőkövesdi repülőnap

Megosztás

Tavaly augusztusban feléledt három évtizedes álmából a Klementina és hagyományteremtő szándékkal otthont adott egy kétnapos repülős rendezvénynek. A hatalmas érdeklődés ellenére idén nem töltik meg vasmadarak a mezőkövesdi légteret és ennek egyetlen drámai oka van: az új tulajdonos, a fizikus milliárdos.

“Sajnálattal kell bejelentenünk, hogy minden igyekezetünk, akaratunk ellenére sajnos nem tudjuk megrendezni a 2024-es évben a II. Bükk-Mátravidéki Airshowt, Észak-Kelet Magyarország talán legnagyobb repülős rendezvényét.” – írja közleményében a Bükk-Mátravidéki Aeroklub.

A tavalyi rendezvény látogatói száma megmutatta, hogy óriási igény volna egy hasonló rendezvényre. Mint írják, még őket is meglepte a tavalyi látogatószám. “3-4000 látogatóra számítottunk, és tízezer főnél zártuk be a kapukat, de így is kint maradt még legalább 3000 ember.”

Nagyon szerény pénzügyi lehetőségekkel vágtak neki a tavalyi rendezvénynek, ahogyan ők fogalmaznak, “kizárólag lelkesedésünk volt, pénzünk alig. Mégis bele vágtunk, mert hittünk, azonban ma már tudjuk, hiába.”

A szervezők arról is írnak, hogy 2024. május utolsó vasárnapjára tervezték az idei repülőnapokat, de nyilvánvalóvá vált, hogy nem lesz repülőnap a Klementinán. Az okokról csak annyi olvasható, hogy „Rajtunk kívülálló okok miatt.”

De a légijárművek szerelmesei ne csüggedjenek, a Bükk-Mátravidéki Aeroklub tagjai mindenkit biztosítanak kitartásukról: “Köszönjük, hogy figyeltek ránk, és bízunk abban, hogy lesz még működő repülőtér a megyében, mi ezen dolgozunk.”

A fentiek minden bizonnyal összefüggésben vannak a mezőkövesdi reptér tavalyi adás-vételével, ahol a Klementina Leisztinger Tamás cégcsoportjához került. Az elméleti fizikus, üzletember 2022-ben a 16. leggazdagabb ember volt Magyarországon a Forbes szerint, becsült vagyona 99,4 milliárd forint. A korábban szocialista-közeli nagyvállalkozóként emlegetett üzletember volt már a DVTK, a Pick és a Hunguest Hotels tulajdonosa, újabban pedig a vegyiparban erősít.

Remélhetőleg nem egy újabb Csipkerózsika álomba szenderül a Klementina.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek